Pié del Monaco Primitivo
11.900 Ft
Tagaro – Pié del Monaco – Primitivo | olasz prémium száraz vörösbor
Termőterület: Valley d’Itria
Talaj: Vörös, agyagos mészköves talaj rétegzett kőzetalappal, amely lehetővé teszi a gyökérzet behatolását. Ez biztosítja a megfelelő nedvességtartalmat a növény frissességét a száraz időszakokban.
A szőlőültetvények kora: 15 év
Mennyiség / hektár: 5600 tőke/ha. 7-8000 kg szőlő, 60-65%-os terméshozam mellett.
Borkészítés: A kézi szüret majd a szőlő óvatos bogyózása és zúzása. Utána a hőmérséklet azonnali csökkentése 10° C-ra majd alkoholos erjesztés 10-15 napig. Ezután óvatos finompréselés.
Érlelés: Rövid pihentetés után elválasztják a seprűről, és megkezdődik az almasavas erjedés. Ezt követően a bort közepesen és enyhén égetett francia tölgyfa hordókba töltik, ahol 24 hónapig érlelődik. Miután elérte a legjobb állapotát, palackozzák. 6 hónapos palackos érlelés – pihentetés.
Kóstolási jegyzet: A Tagaro – Pié del Monaco Primitivo prémium vörösbor színe rubinvörös, gránátlila tükröződéssel. Illat/íz: Telt és karakteres, fűszeres jegyekkel vegyített piros gyümölcsök. A bor kissé lekváros jellegű. Testes, igen komoly bor.
Ami mellé ajánljuk: Vörös húsos ételek, főételek. Vagy egy komoly beszélgetés mellé. Pincehőmérsékleten tálaljuk
Tálalás előtt dekantáljuk.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.