Castillo de Aresan – Cabernet Sauvignon Tempranillo
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
4.000 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Castillo de Aresan – Cabernet Sauvignon Tempranillo | száraz spanyol BIO vörösbor
A Castillo Aresan – Cabernet Sauvignon Tempranillo borát a Castillo de Aresan termeli, amely a La mancha régió, Villarrobledo földjén, Kasztília szívében helyezkedik el. A kivételes birtokon található 170 hektáros szőlőültetvény a Meseta síkságon virágzik, 750 méterrel a tengerszint felett.
A Castillo Aresán pincészet az érett szőlőt optimalizált szüretelési időpontban szüreteli, hogy a legmagasabb minőségű borokat állíthassa elő. Az érlelőpince 800 francia tölgyfahordóból áll, ami lehetővé teszi, hogy borai kivételes aromákat és ízeket kapjanak.
Ne lepődjünk meg a bor sötét, lilás színén, ami a borászatban alkalmazott szőlőfajták és az érett gyümölcsök, valamint a tölgyfa aromáinak köszönhető. Könnyed, bőséges és enyhén savas ízvilágával ez a bor kiváló választás lehet azok számára is, akik a szokásosnál kevésbé savas vörösborokat részesítik előnyben.
Mintha a Cabernet Sauvignon és a Tempranillo szőlők erőteljes kombinációja nem lenne elég, a borhoz további gyümölcsös jegyeket is adtak: ribizlit, szilvát és cseresznyét, finom fűszeres jegyekkel és a tölgyfa elmaradhatatlan aromájával. Ha szereted a gyümölcsös vörösborokat, harmonikus ízvilágát, amely nem fogja túlterhelni a savas, erős ízekkel, akkor a Cabernet Sauvignon – Tempranillo Castillo de Aresan vörösbor a te választásod.
A bárány-, borjú-, marha- és sertéshús mellett a bor kitűnően illik gombás ételekhez és különféle sajtokhoz. Szóba jöhetnek továbbá hússal készült tészták, mint például a lasagne. A bort ajánlatos enyhén hűtve szervírozni.
A bor BIO és Vegan certifikációval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a szőlő nem volt kezelve káros vegyi anyagokkal, a borban nincsenek hozzáadott szintetikus vegyületek, sem adalékanyagok. Az organikus borokban gazdagabbak a tápanyagok és az antioxidánsok, és akár 70%-kal kevesebb kén-dioxidot (vagyegyáltalán nem adnak hozzá SO2-t) tartalmaznak, mint a nem biodinamikusan termelt borok.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.