Tagaro – Apuila Gravity Primitivo
14.900 Ft
Tagaro – Apuila Gravity Primitivo Puglia | olasz prémium száraz vörösbor
Termőterület: Salento
Talaj: Vörös, mészköves talaj
A szőlőültetvények kora: 30 év
Mennyiség / hektár: 9-12.000 kg
Borkészítés: Bogyózás és az első erjedés nélküli macerálás 4-5° C-on 48 órán keresztül. Ezután az élesztő hozzáadása és alkoholos erjesztés. A végén finompréselés.
Érlelés: Az erjedés után a a bort közepes pörkölésű francia tölgyfahordókba töltik, ahol a malolaktikus erjedés zajlik és itt a bor 6 hónapig érlelődik. Ezt követően palackozzák és 3 hónapig palackban pihentetik
Kóstolási jegyzet: A Tagaro Apuila Gravity Primitivo prémium vörösbor színe intenzív vörös, ibolya tükröződéssel. Illat/íz: Nagyon tisztán érezni benne a szilvalekvár illatát. Ízben a feketeribizli is felfedezhető. Sűrű, nagy testű bor. Igen impozáns, 1.2 kg súlyú üvegben.
Ami mellé ajánljuk: Vörös húsos ételek, főételek. Vagy egy komoly beszélgetés mellé. 18-20°C-os hőmérsékleten tálaljuk
Tálalás előtt dekantáljuk.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.