A Ricossa család eredete az 1800-as évek vége felé kezdődik, Asti területén, Piemontban.
Itt alapítottak egy neves szeszfőzdét, amely hamarosan a régió zászlóshajója lett.
Manapság továbbra is folytatja hagyományait díjnyertes és világszerte elismert borok előállításával.
Tovább olvasok a Ricossáról
Ezt a területet a napsugárzás szempontjából az egyik legjobbnak tartják, mivel a völgy déli oldalán található.
A talaj az úgynevezett sárga vagy Asti homok kategóriájába tartozik, amely tengeri üledékes eredetű agyagos-meszes márgából áll, jó az iszap, homok és mikroelemek, köztük a magnézium jelenléte.
Az így kapott borok bőségesek, intenzívek, elegánsak, nagyszerű felépítésűek, frissek és bársonyosak, hosszú és selymes lecsengéssel.
A birtok Castel Boglionében található, félúton Acqui Terme és Nizza Monferrato város között. 80 hektárból áll, ebből 74 a szőlőtermesztésnek szentelt.
A szőlőültetvények egy szuggesztív természetes amfiteátrumot alkotnak, amely a Nizza DOCG termőterület szívében található.