Tagaro Passo del Sud – Appassimento Edizione
6.500 Ft
Tagaro – Passo del Sud – Appassimento Edizione | félszáraz olasz vörösbor
Szőlőfajta: 40% Nero di Troia, 30% Primitivo, 30% Merlot
Termőterület: Puglia, a tengerszint felett 250-300m-rel
Talaj: Mészkő, agyag és homokos
A szőlőültetvények kora: 40-70 év
Mennyiség / hektár: 5000 tőke
Borkészítés: Az Appassimento a szőlő természetes részleges víztelenítésének folyamata, amely a színek, aromák és ízek nagyobb koncentrációját eredményezi a borban. Kézi betakarítás után kis ládákba rendezik el egy rétegben a fürtöket. A ládák kb 5 kg súlyúak. A ládák hőmérséklet- és páratartalom szabályozott helyen vannak (szobahőmérsékleten) 5 hétig.
Öt hét után a szőlőt összezúzzák, hűtik és ellenőrzött hőmérsékleten 24 órán át erjesztik válogatott élesztőkkel. 8-10 nappal a bogyózás után és az alkoholos és malolaktikus erjedés befejeztével a must át és lefejtése és préselése. A borkészítés időtartalma 15 nap
Érlelés: 30 nap rozsdamentes acéltartályban. Ezután 12 hónapig 225 literes, közepes pörkölésű, francia tölgyfahordóban érlelik. Ezt követi egy 4 hónapos palackos érlelés.
Kóstolási jegyzet: A Tagaro Passo del Sud Appassimento Edizione vörösbor színe rubinvörös, ibolyaszínű tükröződésekkel. Intenzív, érett szilva, cseresznye és fekete ribizli illatával finom fűszeres jegyekkel és kakaó és vanília illatokkal.
Telt, lágy és harmonikus. Édeskés és gyümölcsös ízzel. Testes bor, lágy szerkezettel.
Ami mellé ajánljuk: Sült vörös húsok, főételek raguval és fűszerezett sajtok.
18-20°C-os hőmérsékleten tálaljuk. Tálalás előtt dekantáljuk.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.