Tagaro Passo del Sud – Appassimento Edizione

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

, ,

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

6.500 Ft

6 üveg

39.000 Ft

12 üveg

78.000 Ft

18 üveg

117.000 Ft

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

, ,

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

Tagaro – Passo del Sud – Appassimento Edizione | félszáraz olasz vörösbor

Szőlőfajta: 40% Nero di Troia, 30% Primitivo, 30% Merlot

Termőterület: Puglia, a tengerszint felett 250-300m-rel

Talaj: Mészkő, agyag és homokos

A szőlőültetvények kora: 40-70 év

Mennyiség / hektár: 5000 tőke

Borkészítés: Az Appassimento  a szőlő természetes részleges víztelenítésének folyamata, amely a színek, aromák és ízek nagyobb koncentrációját eredményezi a borban. Kézi betakarítás után kis ládákba rendezik el egy rétegben a fürtöket. A ládák kb 5 kg súlyúak. A ládák hőmérséklet- és páratartalom szabályozott helyen vannak (szobahőmérsékleten) 5 hétig.
Öt hét után a szőlőt összezúzzák, hűtik és ellenőrzött hőmérsékleten 24 órán át erjesztik válogatott élesztőkkel. 8-10 nappal a bogyózás után és az alkoholos és malolaktikus erjedés befejeztével a must át és lefejtése és préselése. A borkészítés időtartalma 15 nap

Érlelés: 30 nap rozsdamentes acéltartályban. Ezután 12 hónapig 225 literes, közepes pörkölésű, francia tölgyfahordóban érlelik. Ezt követi egy 4 hónapos palackos érlelés.

Kóstolási jegyzet: A Tagaro Passo del Sud Appassimento Edizione vörösbor színe rubinvörös, ibolyaszínű tükröződésekkel. Intenzív, érett szilva, cseresznye és fekete ribizli illatával finom fűszeres jegyekkel és kakaó és vanília illatokkal.
Telt, lágy és harmonikus. Édeskés és gyümölcsös ízzel. Testes bor, lágy szerkezettel.

Ami mellé ajánljuk: Sült vörös húsok, főételek raguval és fűszerezett sajtok.
18-20°C-os hőmérsékleten tálaljuk. Tálalás előtt dekantáljuk.

Maradék cukor  12.18 g/l     Össz savasság  5.56 g/l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tagaro Passo del Sud – Appassimento Edizione” értékelése elsőként